Întâlnirea Tinerilor Ortodocși o recompensă mult dorită de către grupul de cateheză „Doar Noi?”

În perioada 01 – 04 Spetembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, tinerii grupului de cateheză „Doar Noi?” al parohiei Sfântul Nicolae din Amara au participat la Întânirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, iată o impresie a unei tinere participantă:

„Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea a fost un eveniment dedicat nouă, realizat pentru a ne uni pe toţi cei cu dragoste pentru Dumnezeu. Toţi cei care s-au implicat în ITO 2016 au avut mai multe scopuri, însă a existat unul comun: mărturisirea dreptei credinţe. Dacă ar trebui să rezum printr-o sintagmă aceste zile, aş spune din tot sufletul că ITO 2016 a reprezentat o experienţă de neuitat. Am trăit fiecare clipă şi nu am lăsat oboseala să pună stapânire pe noi.

Ce poate fi mai frumos decât intonarea imnului naţional, pornind de la zece oameni, vazând cum, treptat, se alătură alte zeci, ajungându-se într-un final la sute de persoane? Cum poţi compara acel sentiment măgulitor cu orice altceva? Să strigi cu tărie ORTODOXIA SALVEAZĂ ROMÂNIA! şi să priveşti în jurul tău la oamenii care merg liniştiţi pe stradă şi schiţează un zâmbet, care se opresc din ceea ce făceau şi te admiră… Poate că acestor oameni reuşeşti să le dai o speranţă, îi faci să creadă că lucrurile se pot schimba, că această ţară va deveni o Românie a tinerilor. Toate acestea te fac mândru că eşti român, te fac mândru că eşti creştin – ortodox. Inima îţi tresare de bucurie atunci când strigi HRISTOS ÎN MIJLOCUL NOSTRU şi auzi sute de oameni cum răspund într-un glas ESTE ŞI VA FI. Toate acestea ţin de trăire, de emoţie şi îţi rămân gravate în suflet, indiferent de cât praf se aşează pe cufărul vechi cu amintiri, pe care toţi îl avem.

Procesiunea a reprezentat o experienţă unică. Străzile Bucureştiului nu au mai fost atât de pline de viaţă de mult timp. Candelele au adus lumina pe străzile capitalei, iar marea de licurici a profitat de fiecare ocazie pentru a-şi arăta credinţa. Binecunoscutele cântece, precum Deşteaptă-te, române! şi Avem o ţară unde au răsunat pe Calea Victoriei, făcându-ne să ne simţim biruitori. Să auzi crezul rostit din tot sufletul de aproape 2 500 de oameni nu este un lucru pe care îl poţi trăi în fiecare zi, ci numai în contextul unui eveniment de o anvergură impresionantă precum „Întâlnirea tinerilor ortodocşi din toată lumea”. Pe lângă faptul că întâlneşti un număr impresionant de persoane, unele dintre acestea devenindu-ţi prieteni, ai ocazia de a afla cum decurg lucrurile şi în alte zone ale ţării. Au loc acolo întâlniri catehetice? Există şi acolo grupuri de cateheză? În cadrul unui eveniment de o asemena amploare, poţi afla răspunsul unor astfel de întrebări. Prin intermediul dezbaterilor care au avut loc în cele două zile alocate lor, am descoperit ce lucruri frumoase au loc în zone precum Maramureş, Iaşi, Timişoara, Giurgiu, etc. şi am aflat cu bucurie că tinerii merg în continuare cu dăruire la biserică.

Credinţa în Dumnezeu este puternică şi acest lucru ne uneşte pe toţi, indiferent de zona din care provenim. Nu mă îndoiesc că fiecare dintre noi a plecat de la ITO cu sufletul încărcat de bucurie, bucurie cauzată de multitudinea lucrurilor pe care le-am realizat în aceste patru zile şi, totodată, de faptul că am reuşit să ne simţim ca într-o mare familie. Mulţumim organizatorilor, facilitatorilor şi voluntarilor care ne-au întâmpinat cu braţele deschise, care ne-au facut să înţelegem mai bine ca niciodată că întotdeauna credinţa va birui.

Vă mulţumim că aţi făcut ca totul să devină posibil!”

A consemnat Cristina Mihaela MATACHE – elevă, 17 ani, Grupul de cateheză „Doar noi…?”, Parohia Amara I, Protopopiatul Slobozia.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...