Biserica și Școala din sufletul meu

Cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, vineri 20 mai 2016 și Sâmbăta 21 mai 2016 în zilele de prăznuire a hramului Catedralei Patriarhale, a avut loc premierea pentru Concursului Naţional de Creaţie Biserica şi Şcoala din sufletul meu. Festivitatea de premiere a avut loc, la finalul Sfintei Liturghii, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

Copiii au primit premii şi Diploma Omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, iar preoţii şi profesorii coordonatori Diploma Omagială.

Tinerele Grupului de cateheză „Doar Noi…?” au fost impresionate de intrega desfășurare a concursului, culminand cu aceasta scurta excursie la Bucuresti.

Iata impresiile acestora:

„Festivitatea de premiere din cadrul concursului ,,Biserica si Școala din sufletul meu” s-a desfășurat în două etape. Inițial reprezentanții grupurilor catehetice câștigătoare au mers la palatul patriarhiei pentru a viziona un filmuleț în care a fost prezentată întreaga muncă a tututror episcopiilor câștigătoare.

Eu personal am admirat și totodată apreciat munca depusă de fiecare. Au fost grupe care au uimit prin idei simple dar bogate în semnificații sociale, culturale si îndeosebi spirituale dar și echipe care au avut proiecte complexe ce s-au desfășurat pe mai multe etape. La finalul acestei prezentări am fost felicitați pentru întreaga dăruire pentru biserica si pentru originalitatea de care am dat dovada in desfășurarea activităților.

A doua etapă a constat în participarea noastră a reprezentaților grupurilor catehetice câștigătoare la slujba de Liturghie urmând mai apoi premierea propriu zisă. Fiecare concurent de la mic la mare a trăit cu sufletul la gură clipe unice văzând de aproape bunul mers al slujbei. A urmat apoi premierea câștigătorilor de catre Preafericitul Patriarh Daniel si felicitarea fiecarei grupe catehetice de catre dânsul. Pe mine personal această experiență m-a făcut să constat cu multă bucurie ca în întreaga țară tinerii cresc și se dezvoltă armonios în sânul bisericii și sunt mereu pregătiți să ofere celor din jur momente unice care să le demontreze că Dumnezeu e mereu cu noi.” (A consemnat Matache Cristina)

„Pot spune, cu certitudine, că acestă experienţă nu o voi uita, deşi mi s-a părut că timpul a fost cam insuficient, dar , desigur, acest lucru nu a contat prea mult. Am simţit că sunt o persoană specială fiindcă am reprezentat grupul şi am fost una dintre persoanele ce au stat în preajma Prefericitului Daniel. Aflându-mă la slujba ce s-a desfăşurat în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, in curtea Palatului Patriarhiei, am realizat că grupul meu, grupul de copii ‘Doar noi?’, este unul din grupurile de cateheză din ţară care şi-a meritat acest premiu. Consider că, dacă nu am fi fost premiaţi in cadrul concursului “Biserica şi Şcoala din sufletul meu” , nu mi-aş fi dat seama cât de mult m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere moral. Ştiu cât de mult s-a lucrat pentru realizarea acestui portofoliu, care se pare că ne-a adus premiul, şi de aceea le mulțumesc fiecărui membru din grup şi nu numai, le mulțumesc că mi-au oferit șansa de a le fi reprezentant . Una dintre amintiri pe care nu o voi putea uita, a fost masa pe care am luat-o cu Prefericitul Daniel. Aș fi vrut ca acele momente să nu se sfârșească..In acele clipe mi-a venit in minte o imagine cu o familie: Dânsul era tatăl, iar noi ceilalţi, restul familiei, deci m-am simţit inconjurată persoane dragi. Totul a fost bine organizat şi am avut condiţii foarte bune; fiecare persoană şi-a ştiut rolul şi tocmai de aceea, le sunt profund recunoscătoare.” ( a consemnat Andra Ghiță)
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...