Bucuriile copilăriei

Pe parcursul anului școlar 2014-2015 Parohia „Sfântul Nicolae” a încheiat un parteneriat cu clasa pregătitoare „D” , a Școlii Gimnaziale „George Vâlsan” din Amara, care s-a finalizat cu o excursie la malul mării.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 20.06.2015, micii creștini au pornit într-o experiență unică pentru ei, dar nu înainte de a aduce o rugăciune Sfântului Nicolae.

Excursia a avut ca scop vizitarea mai multor obiective Bisericești și turistice:

Vizitarea Bisericii Sfântul Nicolae Vechi;

Vizitarea Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, unde copiii au surprins pregătirea tainei Sfântului Botez. Aceștia s-au rugat și s-au închinat la moaștele din Catedrală;

Vizitarea Delfinariului, a Planetariului, a Micro rezervației și a Acvariului;

În încheierea excursiei copiii au văzut Marea Neagră și s-au bucurat de mângâierea valurilor. Pentru unii aceasta a fost singura modalitate de a vedea marea.

Iată și câteva impresii de la participanții aceste excursii:

Copii:

„ Mi-a plăcut foarte mult în această excursie pentru că am văzut delfini, am adunat scoici și pentru că ne-am jucat în mare” (Gheorghiu Matteo)

„Am fost foarte bucuroasă când am simțit nisipul fin de pe plajă. Cel mai mult mi-a plăcut sepctacolul delfinilor.” (Adina Tudor Stoian).

Părinți:

„A fost o experiență foarte plăcută, o vedere de ansamblu foarte frumoasă asupra copiilor și a grupului ce-l formează. Mulțumim!” (Georgiana Constantin)

„ La mare valurile au fost deosebite. M-au impresionat bucuria copiilor de a vedea pentru prima oară marea”. (Andreea Culea)

„Pentru mine a fost o experiență unică văzând pentru prima dată marea sau acrobațiile delfinilor. S-au sudat legăturile între copii și între părinți, am socializat și mi-am găsit liniștea rugându-mă la moaștele Sfântului Panteliomn. Fiind tot timpul la serviciu excursia aceasta a fost ca o gură de aer.” (Carmen Drăghici).

A consemnat Profesor Petre Florentina.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...