Proiectul Pe urmele străbunilor – Parohia Sfântul Nicolae din oraşul Amara

Plecând de la îndemnul profetului Ieremia: „Opriţi-vă de la căile voastre! Priviţi şi întrebaţi de căile celor de demult, de calea cea bună şi mergeţi pe dânsa şi veţi afla odihna sufletelor voastre” (Ieremia 6, 16), un grup de copii de la Şcoala din Amara, sub îndrumarea profesorilor Cătălin Crăciun, Nineta Ion şi Valentina Turtoi, a pus în aplicare proiectul intitulat Tinerii pelerini.

Scopul lui este înţelegerea de către micii şcolari a rolului spiritual al pelerinajului în viaţa creştinului.

Un pelerin nu se aşteaptă la odihnă, la timp liber sau relaxare, ci el se dăruieşte unui efort duhovnicesc în scopul îmbogăţirii sale sufleteşti.

Astfel, el se pregăteşte înaintea pelerinajului, beneficiind de sprijinul dat de duhovnicul său. Sfaturile şi cunoştinţele împărtăşite de conducătorul spiritual al grupului îl fac să acumuleze nu numai informaţii culturale, ci şi să se îmbogăţească spiritual. Reîntors acasă, el va rememora contemplativ şirul evenimentelor la care a participat, spunând ca şi pelerinii din evanghelie „Oare nu ardea în inima noastră, când ne vorbea pe cale şi când tâlcuia Scripturile” (Luca 24, 32)

Activitatea cu titlul Pe urmele străbunilor a pornit de la dezideratele de mai sus. Ea s-a desfăşurat în data de 1 iunie 2012 şi a constat într-o excursie la Mânăstirea Dealu în Arhiepiscopia Târgoviştei, realizată cu binecuvântarea şi sprijinul Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din oraşul Amara.

La acest popas duhovnicesc micii pelerini au fost aşteptati de maica ghid care le-a oferit preţioase informaţii duhovnicesc şi istorice. (au consemnat prof. Cătălin Crăciun, Nineta Ion şi Valentina Turtoi)

[Array]
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...